Apa trece prin conducte noi, de astăzi, în cartierul Rovine

Angajații Companiei de Apă Oltenia S.A. execută, astăzi, o lucrare complexă, de care vor beneficia câteva mii de craioveni din cartierul Rovine. Este vorba despre înlocuirea conductei de apă Dn 300 mm de pe strada Simion Stoilov, în lungime de 40 metri. În același timp, se înlocuiește și conducta de apă Dn 100 mm de la blocurile E6a, E6b, E7, pe o lungime de 100 de metri, dar și coloanele de distribuție a apei de la subsolurile acestora. În plus vor fi înlocuite și branșamentele la trei scări de bloc, și două branșamente de coloane de incendiu.
Vechimea conductei de apă din zona respectivă devenise o problemă și pentru a evita riscul apariției unor avarii repetate, care i-ar fi afectat pe utilizatorii serviciilor Companiei de Apă Oltenia, a fost luată decizia înlocuirii întregii conducte.
“Pentru că ne dorim să nu fie afectată calitatea apei, am luat decizia să înlocuim conductele în zonă, întrucât erau într-o stare avansată de degradare. Este un efort considerabil pentru Compania de Apă Oltenia, se lucrează cu toate forțele disponibile, pentru ca lucrarea să fie finalizată în cel mai scurt timp. Mulțumim locatarilor din zona afectată pentru înțelegere și îi asigurăm că Laboratorul de analiză a apei potabile va monitoriza calitatea apei după repunerea în funcțiune a sistemului de distribuție, astfel încât să nu apară nici un fel de probleme. În funcție de necesități, vor urma și alte lucrări similare”, a declarat directorul general al Companiei de Apă Oltenia SA, Av. Alin Șuiu.

Comments are closed.