COMUNICAT 25.09.2023: Angajații Companiei de Apă Oltenia continuă intervențiile pentru reducerea efectelor furtunii de seara trecută

Vreme extremă, în Craiova, semnalată și prin sistemul Ro-alert. Au fost ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. Aversele au înregistrat peste 50 l/m.p. și s-a depășit limita de avarie a canalului colector al Craiovei. Vijelia a smuls copaci din rădăcini iar gurile de canalizare au fost acoperite de frunze și vegetație ruptă de furtună, fapt care a îngreunat scurgerea în canale a apelor pluviale.

Echipele operative ale Companiei de Apă Oltenia au intervenit cu toate utilajele din dotare, pentru evacuarea apei din toate punctele critice ale municipiului. Pe lângă acțiunile de pe domeniul public, angajații CAO au preluat alte zeci de sesizări făcute de craioveni la Centrala telefonică a Companiei, dar și la telefonul cetățeanului. Cele mai multe dintre acestea au fost soluționate noaptea trecută, iar în cursul zilei de astăzi, angajații noștri continuă să facă verificări și să intervină în teren pentru rezolvarea situațiilor sesizate de utilizatori.

În aceste condiții, revenim cu apel către toți utilizatorii, să folosească în mod corect și responsabil sistemul de canalizare și să nu îl confunde cu coșul de gunoi.

Nu aruncați în vasul de toaletă sau în chiuvetă resturi alimentare, deșeuri din plastic sau menajere, metal, hârtie, șervețele umede, deșeuri rezultate din construcții sau deșeuri periculoase. Acestea pot cauza blocarea parțială sau totală a conductelor de canalizare și a stațiilor de pompare a apelor uzate. Efectele blocajelor vor fi resimțite tot de locuitorii din zonă, urmare a refulării apelor reziduale.