COMUNICAT: Ziua Mondială a Apei 2023: „Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume!”

În continuarea activităților destinate sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei, astăzi am fost prezenți în centrul municipiului Craiova cu patru utilaje, achiziționate din fonduri europene, folosite de angajații Companiei de Apă Oltenia în activitățile zilnice și cu un punct mobil de informare. Ținând seama că sloganul general al Zilei Mondiale a Apei 2023 este „Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”, am folosit această ocazie pentru a face recomandări cu privire la evitarea risipei de apă, dar și pentru protejarea sistemului de canalizare.

Am ales, astăzi, de Ziua Mondială a Apei, să fim în mijlocul craiovenilor, pentru a comunica direct cu utilizatorii serviciilor noastre. În ciuda faptului că vremea nu ne-a ajutat foarte mult, ne-am bucurat de prezența unor persoane interesate de activitatea Companiei de Apă Oltenia. Laboratorul mobil de inspecție video a rețelor de canalizare a atras public de toate vârstele, atât cei mai mici vizitatori cât și cei mari fiind încântați să afle cum funcționază acest echipament și chiar să-l testeze, fapt ce ne-a oferit ocazia de a face câteva recomandări vizând folosirea corectă a sistemului de canalizare.

Nu trebuie să aruncăm în canalizare șervețele umede, articole de igienă personală, uleiuri, resturi alimentare, ambalaje sau orice alte deșeuri menajere, întrucât apar blocajele care generează disconfort utilizatorilor.

Am încercat, în plus, să atragem atenția asupra importanței protejării apei, oferind materiale informative cu sfaturi utile pentru evitarea risipei de apă.

Fiecare Gest Contează! Fiecare dintre noi poate să facă o schimbare care să conteze pentru mediul înconjurător !