COMUNICAT: Ziua Mondială a Apei 2023: Și sportul ajută la dezvoltarea unei atitudini eco-responsabile

Pentru că tema Zilei Mondiale a Apei 2023 ne îndeamnă să „facem schimbarea pe care ne-am dori să o vedem în lume”, am ales ca una dintre activitățile dedicate acestei sărbători să fie una sportivă. Asta pentru că și sportul poate aduce schimbări, la nivelul fiecărei persoane, dar poate și să influențeze mediul înconjurător. Astfel că ne-am dat jos din mașini sau de pe utilajele pe care le folosim zilnic în activități și am ieșit în aer liber, la o partidă de fotbal.

Un sport așa de iubit cum este fotbalul, practicat peste tot în lume, de la nivel de amatori la profesioniști, poate face un pas în plus. Poate fi folosit ca o portavoce, poate ajuta la schimbarea comportamentului și poate ajuta la dezvoltarea unei atitudini eco-responsabile.

Parteneri ne-au fost colegii de la Administrația Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, care s-au luptat pentru fiecare punct, la fel de aprig cum luptă pentru protejarea apelor – un demers care ne ajută și pe noi. Pentru buna colaborare și pentru implicarea în activitățile de protecție a apelor și a mediului, Compania de Apă Oltenia a acordat o diplomă de excelență reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, care, la rândul lor, au pregătit cupe și diplome pentru ambele echipe.

Apa NU ESTE O RESURSĂ INEPUIZABILĂ! Cu toții putem face puțin mai mult pentru a proteja această resursă! „FIECARE GEST/PICĂTURĂ CONTEAZĂ”, astfel că și tu poți să ne fii partener!