COMUNICAT: Fiecare gest contează! Igienizare în zona barajului Ișalnița, de Ziua Mondială a Apei

Compania de Apă Oltenia a demarat, astăzi, o serie de activități destinate sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei. Tema de anul acesta a Zilei Mondiale a Apei este ACCELERAREA SCHIMBĂRILOR sloganul general fiind „Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”.

Astfel, angajați ai Companiei de Apă Oltenia, împreună cu colegi de la Administrația Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, au desfășurat o amplă acțiune de igienizare în zona barajului de la Ișalnița și a Stației de Tratare a Apei Potabile de la Ișalnița. De pe ambele maluri ale Jiului au fost strânse toate gunoaiele găsite, adunându-se zeci de saci cu pet-uri și deșeuri menajere pe care oamenii le aruncă pe malul apei, fără să țină seama de faptul că acest lucru generează poluare.

Am încercat prin această acțiune să atragem atenția asupra importanței protejării apei –  această resursă vitală pentru noi, toți -, dar și a protejării mediului înconjurător.

Este nevoie de implicarea tuturor. Puteți face diferența schimbând modul în care folosiți, consumați și gestionați apa în viața voastră. Fiecare poate să contribuie la schimbare cu un gest, oricât de mic ar părea.

Ziua Mondială a Apei este marcată în fiecare an, la data de 22 martie. Este o zi în care este sărbătorită apa, dar și în care se atrage atenţia, la nivel mondial, asupra problemelor generate de lipsa apei şi de poluare.

În continuarea activităților dedicate Zilei Mondiale a Apei, îi așteptăm pe toți cei interesați, miercuri, 22 martie, pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova cu un punct mobil de informare și câteva autospeciale folosite de angajații Companiei de Apă Oltenia în activitățile zilnice.