COMUNICAT 15.09.2022: Întrerupere furnizare alimentare cu apă Craiova

 

Angajații Companiei de Apă Oltenia se confruntă cu două avarii majore pe aducțiunea de apă Isvarna – Craiova, pe raza localităților Tatomirești (județul Dolj) și Rovinari (județul Gorj) produse de alunecări de teren care au smuls și deplasat tuburile conductei.

    Se lucrează continuu, de mai bine de 24 de ore, pentru remedierea defecțiunilor, timp în care furnizarea apei a fost întreruptă în localitățile de pe întreg traseul aducțiunii, respectiv Bâlteni, Plopșoru, Brănești, Țânțăreni – din Județul Gorj, și Filiași, Braloștița, Scaești, Brădești, Coțofenii Din Dos, Coțofenii din Față – din județul Dolj.

    În municipiul Craiova consumul a fost asigurat, până în acest moment, din celelalte surse, respectiv Marica, Gioroc și baraj Jiu. Însă acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea unui regim continuu de alimentare cu apă în municipiu, Compania de Apă Oltenia fiind nevoită să întrerupă furnizarea apei, în noaptea de joi/vineri (15.09.2022 – 16.09.2022), în intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru refacerea stocurilor.

Vor fi afectate cartierele Șimnicu de Jos, Centura de Nord, Craiovița, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuș, Lăpuș-Argeș, Valea Roșie, Sărari și Bariera Vâlcii.

    Angajații Companiei de Apă Oltenia depun toate eforturile pentru reluarea furnizării apei la parametri normali.

    Urmează ca situația rezervelor să fie comunicată în funcție de evoluția consumurilor.

                                                                                        *

Compania de Apă Oltenia S.A., prin laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcțiune a sistemului. Atenționăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menționate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii. La apariția acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei.