Apel către utilizatori: Folosiți responsabil resursele de apă!

Compania de Apă Oltenia face apel la toţi utilizatorii, atât din Craiova, cât și din celelalte localități ale județului, să folosească apa de la robinet doar pentru consum casnic, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente, deoarece orice consum peste medie va provoca probleme majore în furnizarea apei. Folosirea rațională a resurselor de apă este o responsabilitate comună!

Temperaturile ridicate din ultima perioadă ne aduc în situația de a reveni cu același apel către consumatori: utilizarea excesivă a apei potabile din reţelele de distribuţie, în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, duce la scăderea debitului şi diminuează eforturile Companiei de Apă Oltenia de asigurare a serviciilor în condiţii optime.

     Din motive tehnice, Compania nu poate asigura un debit mai mare decât cel proiectat la data executării reţelelor de apă. În aceste condiții, facem apel la consumatori să utilizeze cu măsură apa din rețeaua publică. Pentru udarea grădinilor sau a spațiilor verzi există posibilitatea forajelor proprii, de mică adâncime. Orice consum de apă potabilă peste medie va fi resimțit de către toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă. Folosirea rațională a resurselor de apă și prevenirea risipei este o responsabilitate comună, atât a noastră, a Companiei de Apă Oltenia, cât și a utilizatorilor.

În numeroase localități din județul Dolj, Compania de Apă Oltenia a preluat rețele de alimentare cu apă insuficient dimensionate pentru necesarul local și a făcut investiții pentru a suplini aceste lipsuri. Facem toate eforturile pentru a găsi soluții, astfel că derulăm în acest moment lucrări în multe zone din județ în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, finanțat prin POIM. Avem, însă, nevoie și de cooperarea localnicilor, pentru că sunt foarte multe cazuri când apa este folosită în alte scopuri și ajungem în situația de a fi nevoiți să restricționăm alimentarea cu apă pentru a putea asigura necesarul pe timpul zilei.