COMUNICAT 21.03.2022: În mijlocul craiovenilor, de Ziua Mondială a Apei

   

În fiecare an, pe 22 martie, sărbătorim Ziua Mondială a Apei și cu această ocazie am pregătit o serie de activități menite să atragă atenția asupra protejării acestei resurse prețioase.

Compania de Apă Oltenia implementează în această perioadă „Proiectul regional de de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dolj, în perioada 2014 – 2020”, care presupune investiții în sisteme de alimentare cu apă și canalizare de peste 445 milioane de euro.

Am fost prezenți, astăzi, în centrul municipiului Craiova, cu două dintre utilajele achiziționate în cadrul acestui proiect, utilaje destinate lucrărilor de canalizare. Craiovenii au primit pliante cu informații despre investițiile cuprinse în proiect, materiale promoționale și am profitat de ocazie pentru a face și câteva recomandări cu privire la protejarea sistemului de canalizare. Acesta trebuie folosit în mod corect, nu drept coș de gunoi, întrucât utilizarea greșită generează blocaje și, implicit, disconfortul utilizatorilor.

Ne bucură interesul manifestat atât cu privire la utilajele expuse în centrul Craiovei, cei mici fiind foarte încântați să urce la volan, cât și legat de activitatea Companiei și recomandările făcute.

Activitățile continuă mâine, 22 martie a.c., cu igienizarea zonei barajului de la Ișalnița, împreună cu colegii de la Administrația Bazinală de Apă Jiu.

Investițiile cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020” reprezintă un efort de a asigura un grad apropiat de 100% de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată în zona de operare a Companiei de Apă Oltenia, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a populației județului, beneficiari direcți fiind 355.405 locuitori. Acestea sunt împărțite în 22 contracte de execuție lucrări și 5 contracte de furnizare echipamente.