COMUNICAT 08.02.2022: Un nou utilaj achiziționat cu fonduri europene a ajuns la Compania de Apă Oltenia

Compania de Apă Oltenia a recepționat, astăzi, 08.02.2022, un nou utilaj achiziționat în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”. Este vorba despre o platformă de transport de mare tonaj, livrată în cadrul Contractului DJ-PR-03 Procurare și furnizare echipamente.

Contractul DJ-PR-03 Procurare și furnizare echipamente a fost adjudecat de S.C. MASCHINENBAU INDUSTRY S.R.L, la o valoare de 5.458.268,00 (fără TVA), iar costurile platformei ajung la 330.440 lei (fără TVA).

În conformitate cu prevederile contractuale, societatea câștigătoare va mai livra Companiei de Apă Oltenia trei autoutilitare cu platformă, două autobasculante (11-12 tone), o autoutilitară de transport persoane (24-30 locuri), cinci autoutilitare de transport deşeuri (maximum 5 m.c.), șase autoutilitare de 5 locuri și un echipament pentru transport hipoclorit.

Conform contractului, reprezentanții firmei se vor ocupa de furnizarea acestor utilaje, necesare desfășurării activităților curente ale Companiei de Apă Oltenia, montaj (după caz), punerea în funcțiune, instruirea personalului, asistență tehnică, întreținere și reparații în perioada de garanție.

Durata contractului este de 32 de luni, din care 8 luni furnizare, montaj și punere în funcțiune a echipamentelor și 24 de luni perioada de garanție.

Investițiile cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020” reprezintă un efort de a asigura un grad apropiat de 100% de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată în zona de operare a Companiei de Apă Oltenia, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a populației județului, beneficiari direcți fiind 355.405 locuitori. Acestea sunt împărțite în 22 contracte de execuție lucrări și 5 contracte de furnizare echipamente.