Un nou echipament achiziționat cu fonduri europene a ajuns la Compania de Apă Oltenia


Un nou utilaj achiziționat în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020” a ajuns, astăzi, 23.08.2021, la Compania de Apă Oltenia. Este vorba un un autolaborator de inspectie CCTV, livrat de S.C. GRĂDINARIU TRUCKS SOLUTIONS S.R.L., în cadrul Contractului DJ-PR-02 Procurare și furnizare echipamente.
Reprezentanții societății spun că autolaboratorul, care se folosește pentru inspecții video ale sistemelor de canalizare în vederea depistării eventualelor defecțiuni, este cel mai performant din țară în acest moment, iar angajații Companiei urmează să îl testeze în teren.
Contractul DJ-PR-02 Procurare și furnizare echipamente, în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”, a fost adjudecat de S.C. GRĂDINARIU TRUCKS SOLUTIONS S.R.L., la o valoare de 7.749.000,00 Lei (fără TVA) și, conform graficului de livrări, societatea trebuie să mai furnizeze Companiei de Apă Oltenia alte două autocurățitoare mici, o autocurățitoare mare și un excavator aspirator cu miniexcavator adițional.
Durata contractului este de 32 de luni, din care 8 luni furnizare, montaj și punere în funcțiune a echipamentelor și 24 de luni perioada de garanție.
*
Investițiile cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020” reprezintă un efort de a asigura un grad apropiat de 100% de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată în zona de operare a Companiei de Apă Oltenia, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a populației județului, beneficiari direcți fiind 355.405 locuitori. Acestea sunt împărțite în 22 contracte de execuție lucrări și 5 contracte de furnizare echipamente.