COMUNICAT 17.08.2023: „Undă verde” pentru proiectul vizând digitalizarea activității Companiei de Apă Oltenia

La sediul Companiei de Apă Oltenia, s-a semnat, astăzi, contractul de execuție pentru proiectul „Digitalizarea activității Companiei de Apă Oltenia SA prin achiziția de echipamente și software specifice” în valoare de aproximativ 2 milioane euro. Licitația a fost câștigată de Asocierea firmelor Ramboll South East Europe SRL (lider) – SET MOBILE SRL – FIA INTEGRA SRL.

Conform prevederilor contractuale, Asocierea celor trei firme se va ocupa de elaborarea unei soluții informatice digitalizate, formarea și instruirea personalului Companiei de Apă Oltenia în vederea utilizării platformei digitale de integrare și achiziția de echipamente specifice. Mai exact, este vorba despre 1800 contoare de ultimă tehnologie (smart meter), 6 debitmetre electromagnetice cu alimentare pe baterie fără zone de liniștire, 6 debitmetre electromagnetice de inserție totală MULTI-ELECTROD, bidirecțional, 25 data loggere de presiune și un sistem pentru prelocalizare a pierderilor de apă prin înregistrarea și analiza zgomotelor de pe rețea, cu un set de 76 loggeri de zgomot.

Cea mai mare parte a echipamentelor achiziționate în cadrul acestui proiect vor fi instalate în cartierul Bariera Vâlcii – zonă aleasă pentru că aici s-au înregistrat mai multe avarii, o parte din cele existente pe teren sunt învechite și există un deficit major de contoare smart. Platforma digitală va fi integrată în sistemele de monitorizare deja existente, iar rezultatele obținute ne vor crea premisele pentru extinderea acestui sistem nu doar la nivelul municipiului Craiova, ci pe întreaga arie de operare. Scopul general este detectarea problemelor care apar folosind diverși senzori care se vor monta pe rețeaua de distribuție și gestioarea comenzilor de lucru, pentru scurtarea timpului de intervenție și remedierea punctuală a acestora, în vederea eficientizării operațiunilor    Companiei de Apă Oltenia și reducerii pierderilor de apă.

Durata de implementare a proiectului este de patru luni, astfel că platforma digitală va fi funcțională până la sfârșitul acestui an.