PROIECT REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN JUDEȚUL DOLJ, ÎN PERIOADA 2014-2020
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020

Întrebări și răspunsuri frecvente


Servicii de alimentare cu apă:

Apa potabilă furnizată provine din apa brută captată de către Companie, cu ajutorul instalaţiilor specializate, din surse subterane sau de suprafaţă.

Compania plăteşte Administraţiei Naţionale Apele Române pentru apa brută captată.

În aria proiectului apa potabilă este furnizată prin intermediul unui sistem regional de alimentare cu apă (SRAA Isvarna), a unui sistem zonal de alimentare cu apă (SZA Calafat), dar și prin intermediul unor sisteme independente locale (SAA Băilești, SAA Bechet, SAA Dăbuleni, SAA Călărași, SAA Ostroveni, SAA Maglavit, SAA Plenița).

Știați că?

O componentă majoră a Proiectului regional o reprezintă investiția strategică „Reabilitare și extindere aducțiune fir II Isvarna-Craiova”, obiectiv de investiție de utilitate publică ce constituie varianta de asigurare a deficitului de apă, cât și asigurarea calității apei pentru Municipiul Craiova și localitățile de pe parcursul conductei de aducțiune din județul Dolj și județul Gorj.

Nu! Apa brută este supusă unui proces de decantare, filtrare şi tratare, după care este analizată din punct de vedere chimic şi biologic, în laboratoarele autorizate ale Companiei pentru a se asigura şi verifica potabilitatea acesteia. Calitatea apei furnizate de Companie este controlată permanent de către Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

Consumul de apă în vederea facturării se stabileşte pe baza citirilor lunare ale contoarelor de branşament sau în lipsa acestora, pe baza consumului normat (pauşal) prevăzut de lege.

După utilizare, apa folosită de dumneavoastră, împreună cu apa provenită din eventualele fenomene meteorologice (ape meteorice), este preluată de pe proprietatea dumneavoastră în sistemul de canalizare şi transportată în Staţia de Epurare. Apa este tratată în vederea curăţării ei de elementele nocive provenite ca urmare a folosirii ei şi redată naturii. Compania plăteşte Administraţiei Naţionale Apele Române pentru cantităţile de apă deversate.

Compania de Apă Oltenia este constant preocupată ca rețeaua de canalizare să funcționeze perfect, dar eficiența sistemului de canalizare depinde în mare măsură și de comportamentul consumatorilor, prin respectarea interdicțiilor privind aruncarea în rețea a obiectelor sau diverse substanțe care duc la colmatare, obturarea rețelei sau poluarea gravă a apei.

Tarifele stabilite prin Strategia de tarifare pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare (aprobată de către toţi membrii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Oltenia) sunt avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice şi aprobate de către Consiliile locale ale localităţilor în care Compania asigură serviciile.
Preţul unui litru de apă potabilă furnizată de Companie este de aproximativ 1000 ori mai mic decât preţul unui litru de apă îmbuteliată.

  • Nu folosiți rețeaua de canalizare ca pe un coș de gunoi. Resturile alimentare, deșeurile sau materialele de construcții formează foarte ușor blocaje în canalizare.
  • Nu acoperiți capacele căminelor de racord. Căminele de vizitare sunt locurile prin care operăm întreținerea rețelei. Atunci când sunt blocate sau obturate, intervenția specialiștilor CAO durează mai mult și e cu mult mai dificilă, spre deserviciul nostru, al tuturor.
  • Nu aruncați substanțe periculoase în rețea: vopsea, medicamente, ulei alimentar uzat, produsele cosmetice şi de igienă personală, substanţe volatile, corozive, toxice


Stadiul Contractelor

Informații actualizate privind desfășurarea contractelor, zonele în care se desfășoară lucrările, precum și durata acestora. Orice posibil disconfort pentru locuitori va fi semnalat din timp.

Vezi detalii

Planul de publicitate

Planul măsurilor de publicitate și informare a Proiectului

Vezi detalii

Proiect anterior POS Mediu

Proiect finanțat din POS Mediu 2007-2013 „Extinderea şi Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în judeţul DOLJ”

Vezi pagina proiectului finanțat prin POS Mediu

Comunicate de presa

Publicare anunt de presa - noiembrie 2019

Detalii

Materiale de informare

Materiale de informare și promovare

Detalii

Spoturi de promovare audio-video

Spoturi audio-video

Detalii

Evenimente

Evenimente din cadrul proiectului

Detalii


Întrebări și răspunsuri frecvente

Cele mai importante intrebări despre sistemul de alimentare cu apă și reţeaua publică de canalizare

Vezi întrebări frecvente

Linkuri utile

Linkuri rapide către principalele instituții implicate

Detalii

Urmăriți-ne pe Facebook:

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro