Home / Stiri si comunicate / Al patrulea contract de lucrări pentru Firul II Isvarna –Craiova s-a semnat astăzi

Al patrulea contract de lucrări pentru Firul II Isvarna –Craiova s-a semnat astăzi

Posted on

În prezența primarului municipiului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, Compania de Apă Oltenia S.A. a semnat, astăzi, 19.05.2021, un nou contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”. Este vorba despre DJ-CL-21 – Reabilitare conductă aducţiune Isvarna – Craiova fir II, Tronson V, al patrulea dintre cele șase contracte în care a fost împărțit Firul II Isvarna. Lucrările aferente acestui contract se vor executa exclusiv în județul Dolj, în localitățile Coțofenii din Față, Almăj și Ișalnița.

Asocierea S.C. CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. (lider de asociere) – S.C. GRUP PRIMACONS S.R.L, este câștigătoarea contractului DJ-CL-21, valoarea fiind de 52.891.863,39 lei (fără TVA).

Conform prevederilor contractuale, antreprenorul va realiza conectarea noii conducte la conducta de aducțiune existentă în zona localității Ișalnița (conducta din OL, DN 1200 mm).

Aducțiunea va fi realizată din tuburi poliesterice armate cu fibră de sticlă (PAFSIN – conducte biaxiale prevăzute cu îmbinări zăvorâte), diametrul nominal de 1200 mm, cu clasa de rigiditate SN10000 și presiunile nominale PN10 și PN12, cu excepția supratraversării SPR, care se va realiza din conducta autoportantă din OL DN1219x12.5 mm, PN12.

Pe traseul aducțiunii sunt prevăzute cămine de vane cu rol de izolare, golire, aerisire-dezaerisire.

La schimbările de direcție sunt prevăzute masive de ancoraj. De asemenea, au fost prevăzute masive din beton în vederea efectuării probelor de presiune.

În plus, pe traseul aducțiunii sunt prevăzute supratraversări și subtraversări de drumuri naționale, cale ferată, drumuri secundare, conducte și cabluri edilitare, desfaceri și refaceri de structuri rutiere.

Contractul prevede lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune a acestora, dar și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în Perioada de Garanție. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 de luni, iar perioada de garanție este tot de 36 luni.

Top